Erciyes Üniversitesi Hakkında

Erciyes Üniversitesi hakkında merak ettikleriniz, öğrenci mekanları, özel kız ve erkek öğrenci yurtları kısacası üniversite ve kampüs hayatı hakkında her şey burada!

izmir yurtizmir yurt

Kategori Seçiniz

Hakkında
Fakülteler


Tarihçe 

Erciyes Üniversitesi'nin kuruluşu 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Gevher Nesibe Tıp Fakültesi'yle Kayseri İşletme Fakültesi'nin Kayseri Üniversitesi adı altında birleştirilmesiyle gerçekleştirilmiştir. 1982 yılında Kayseri'deki diğer iki yükseköğretim kurumu, Mühendislik Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi adıyla Kayseri Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Bugün İç Anadolu'da Kayseri yanında Yozgat ve Nevşehir illerinde de faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi; toplam 15 fakülte, 7 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 9 araştırma merkezi ve 1350 yataklı gelişmiş bir uygulama hastanesi ile hizmet vermektedir.


Erciyes Üniversitesi'nde lisansüstü eğitim-öğretim özellikle 1984 yılından sonra ağırlık kazanmıştır. Bu amaçla hizmet veren Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde halen 785 öğrenci yüksek lisans, 141 öğrenci doktora eğitimi görmektedir. Erciyes Üniversitesi'nin kuruluşu 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Gevher Nesibe Tıp Fakültesi'yle Kayseri İşletme Fakültesi'nin Kayseri Üniversitesi adı altında birleştirilmesiyle gerçekleştirilmiştir. 1982 yılında Kayseri'deki diğer iki yükseköğretim kurumu, Mühendislik Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi adıyla Kayseri Üniversitesi'ne bağlanmıştır. 


Yurt ve Barınma 

Kayseri'de öğrenim gören öğrencilerin önemli kısmı üniversite kampusüne yakın Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 1500 öğrenci kapasiteli Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu ile 1800 öğrenci kapasiteli Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdunda kalmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınanların dışındaki öğrenciler ise Erciyes Üniversitesine ait Demir Karamancı Bilim Sitesi, vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile Talas ilçesi ve şehir merkezinde ev kiralayarak barınmaktadırlar.


Yozgat'ta Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 760 kişilik erkek, 666 kişilik kız öğrenci yurdu mevcuttur. Nevşehir'de ise Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 180 kişilik erkek, 160 kişilik kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Yozgat ve Nevşehir illerindeki öğrenciler de Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtların dışında vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile il merkezlerinde ev kiralayarak barınmaktadırlar. Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları kaloriferli, banyolu olup, bu binalarda her türlü sosyal ihtiyaçları giderecek imkanlar bulunmaktadır. Kültürel, sportif çalışmaların yürütüldüğü salonlar, kantinler, dinlenme, ders çalışma ve okuma odaları mevcuttur. Vakıf ve özel öğrenci yurtları da öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek konumdadır.  Kayseri Erciyes Üniersitesi öğrencilerinin büyük bir kısmıda özel yurtlarda kalmaktadır. Kayseri Erciyes Üniversitesine yakın kız ve erkek öğrenci yurtlarına yurtlaburada.com sayfasından ulaşabilirsiniz.


Kütüphane 

Erciyes Üniversitesi'nin Merkez Kampüsü'nde 2001 yılı ortalarında tamamlanan Kadir Has Merkez Kütüphanesi 10 400 metrekare kapalı alana sahip. Yaklaşık 36 000 adet kitap, 54 000 adet ciltli ve ciltsiz dergiyi içinde barındıran kütüphane 2002 yılında 251 yabancı ve 125 Türkçe dergiye abone olmuştur. Erciyes Üniversitesi'nde Merkez Kütüphane'nin yanında Tıp Fakültesi kütüphanesinde 6000 adet, İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi'nde 36 000 adet, İktisadi ve İdari İlimler Kütüphanesi'nde 7000 adet civarında kitap bulunmaktadır. Bunların yanında bütün fakülte ve yüksekokulların da kendi kütüphaneleri bulunmaktadır. Kütüphane kolleksiyonundan akademik ve idari personele 5 kitap 1 ay, 3 dergi 1 hafta, öğrencilere ise 3 kitap 2 hafta süre ile ödünç verilmektedir. Kütüphane ayrıca diğer kütüphane kolleksiyonlarından isteilen kitaplar ve makalelerin fotokopileri temin edebilmektedir 


Teknoloji 

Fakülte ve yüksekokullarda öğrencilere 60'dan fazla laboratuar ile hizmet verilmektedir. Üniversitede kullanılan kişisel bilgisayar sayısı 2500'ü aşmıştır. Bu bilgisayarların büyük bir kısmı son teknolojinin ürünüdür. ÜHemen hemen her birimde bilgisayar derslikleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra; fizik, kimya, elektrik, elektronik, tıp, yabancı dil, makine, uçak motorları v.s. alanlarda ileri teknolojik düzeyde çok sayıda ihtisas laboratuarları da mevcuttur. Bütün öğretim üyelerinin odalarına ve öğrenci laboratuarlarına internet bağlantısı sağlanmıştır. Tıp Fakültesi bünyesinde ISDN üzerinden 4'lü görüşme olanağına sahip Telekonferans Sistemi bulunmaktadır.


Türkiye ve diğer ülkelerdeki üniversitelere bağlanarak, değişik çalışmalar, anında takip edilmektedir. 2001-2002 öğretim yılından itibaren tüm öğrencilere ömür boyu posta adresi (ÖPA) projesi kapsamında e-posta hizmeti ve Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBİSİS) projeleri başlatılmıştır. Her öğrenciye üniversite kaydını yaptırdığında, kendisine ait bir e-posta adresi verilir. Öğrenciler bu adresle "ömür boyu" üniversitesi ve "Erciyes Üniversiteli Öğrenciler" ile ilişkisini canlı tutabilecektir. Ayrıca, üniversitenin öğrencilerinin teorik bilgilerinin teknolojik uygulamalarını yerinde görmelerini sağlamak üzere, belli başlı sanayi kuruluşlarına teknik geziler düzenlenmektedir. 


Beslenme 

Erciyes Üniversitesi'nde öğrencilere Yozgat ve Nevşehir'de değişik işletmeler tarafından Kayseri'de ise merkez mutfakta, diyetisyenler tarafından; planlanarak hazırlanan öğle ve akşam yemeği verilmektedir. Kayseri, Yozgat ve Nevşehir'de öğrencilerin hijyenik şartlarda yemek yedikleri beş adet yemek salonu bulunmaktadır. Yemekler, evlerinden uzaktaki öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmesi amacıyla protein ve kalori değerlerine bakılarak hazırlanmaktadır. Öğrencilerden katılım payı olarak cüzi bir miktarda ücret alınarak en az üç çeşitten oluşan öğle yemeği ve en az dört çeşitten oluşan akşam yemeği verilmektedir. Yemek maliyetinin geri kalan kısmı Öğrenci Sosyal Hizmetler Bütçesinden karşılanmaktadır. Çıkan yemeklerin temizlik ve kalite yönünden denetlenmesi diyetisyenler ve diğer yetkililer tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin beslenme gereksinmelerine seçenek oluşturmak ve boş zamanlarda gidebilecekleri mekanlar yaratılmak amacıyla kampus ve kampus dışındaki fakülte ve yüksekokullarda kantin ve kafeteryalar hizmet vermektedir. 


Sağlık 

Fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrencilerin sağlık problemlerinde ilk başvuru yeri Mediko-Sosyal Merkezidir. Bu merkezde yeterli sayıda doktor, diş hekimi, psikolog ve hemşireden oluşan sağlık personeli görev yapmaktadır. Sağlık problemi için başvuruda bulanan öğrenciye ilk tıbbi müdahale bu ünitede yapılmakta, ilk muayeneden sonra gerekli görülmesi halinde hasta, ileri tetkik ve tedaviler için üniversitenin Gevher Nesibe Hastanesine sevk edilmektedir.


Öğrencilerin diş ile ilgili şikayetleri demediko-sosyal merkezine bağlı diş ünitesinde çözümlenmektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilerin karşılaştıkları ruh sağlığı ile ilgili sorunlarını çözümleme, kendilerini tanıma ve geliştirme, çevre ile daha iyi iletişim kurabilme ve uyum sağlama konularında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ünitesi yardımcı olmaktadır. Öğrencilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için öğretim yılı başında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına başvurarak ailesinin Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur gibi sosyal güvenlik kurumlarıyla ilgisi olmadığını belgelemesi gerekmektedir. 25 yaşını aşan öğrenciler bu kapsam dışındadır. Öğrenciler üniversiteyle sözleşmesi bulunan eczanelerden ilaçlarını %10 katılım bedeli ödeyerek alabilmektedirler. 


Kampus Hayatı 

Kayseri'de merkez kampus alanı içerisinde İş Bankası ve Vakıfbank'ın birer şubesi vardır. Ayrıca Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve İş Bankası'nın bankamatik (ATM) cihazları öğrenci ve personelin hizmetindedir. Kayseri'de kampus alanı içerisinde posta, telefon, telgraf hizmetlerini veren bir PTT şubesi bulunmaktadır. Üniversitenin değişik yerlerinde bulunan telefon kabinlerinden öğrencilerin her zaman telefon görüşmesi yapma imkanları vardır.


Yozgat ve Nevşehir'de okul binalarında bulunan telefon kabinleri öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Üniversite öğrencilerinin günün her saatinde spor spor tesisleri bulunmaktadır. Kayseri'de kampus alanı içerisinde 2.500 seyirci kapasiteli Süleyman Demirel Spor Salonu uluslar arası standartlarda olup, basketbol, voleybol, bedminton, hentbol gibi sporların yapıldığı modern bir spor salonudur. 500 seyirci kapasiteli Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu ile Yozgat'ta 750 seyirci kapasiteli spor salonu bulunmaktadır. Yine Kayseri'de kampus içerisinde öğrencilerimizin yararlandığı 250 seyirci kapasiteli 80. Yıl Atatürk Kapalı Halı Sahası, ikisi uluslar arası standartlarda olmak üzere 4 adet açık tenis kortu, 4 adet açık basketbol sahası, 2 adet açık voleybol sahası, birisi Yozgat'ta olmak üzere 4 adet açık mini futbol sahası bulunmaktadır. 


Ulaşım 

Kayseri'de bulunan Erciyes Üniversitesi dünyada eşi benzeri olmayan Kapadokya'ya karayoluyla 1 saat uzaklıktadır. Karayoluyla Ankara'ya 4 saat, Adana ve Mersin'e 3.5 saat uzaklıkta olan Kayseri'ye İstanbul ve Ankara'dan gelmek isteyenler için günün her saati otobüsün bulunmakta ayrıca demiryolu ve havayoluyla da ulaşım imkanı sunulmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait, erkek ve kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, kampusa yürüyerek gelebilecekleri gibi belediye otobüslerinden de yararlanabilirler. Şehir merkezinde kalan öğrenciler ise her semtten otobüs ve minibüsle ulaşım imkanı mevcuttur. 



Tarihçe 

Erciyes Üniversitesi'nin kuruluşu 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Gevher Nesibe Tıp Fakültesi'yle Kayseri İşletme Fakültesi'nin Kayseri Üniversitesi adı altında birleştirilmesiyle gerçekleştirilmiştir. 1982 yılında Kayseri'deki diğer iki yükseköğretim kurumu, Mühendislik Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi adıyla Kayseri Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Bugün İç Anadolu'da Kayseri yanında Yozgat ve Nevşehir illerinde de faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi; toplam 15 fakülte, 7 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 9 araştırma merkezi ve 1350 yataklı gelişmiş bir uygulama hastanesi ile hizmet vermektedir.


Erciyes Üniversitesi'nde lisansüstü eğitim-öğretim özellikle 1984 yılından sonra ağırlık kazanmıştır. Bu amaçla hizmet veren Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinde halen 785 öğrenci yüksek lisans, 141 öğrenci doktora eğitimi görmektedir. Erciyes Üniversitesi'nin kuruluşu 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Gevher Nesibe Tıp Fakültesi'yle Kayseri İşletme Fakültesi'nin Kayseri Üniversitesi adı altında birleştirilmesiyle gerçekleştirilmiştir. 1982 yılında Kayseri'deki diğer iki yükseköğretim kurumu, Mühendislik Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi adıyla Kayseri Üniversitesi'ne bağlanmıştır. 


Yurt ve Barınma 

Kayseri'de öğrenim gören öğrencilerin önemli kısmı üniversite kampusüne yakın Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 1500 öğrenci kapasiteli Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu ile 1800 öğrenci kapasiteli Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdunda kalmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınanların dışındaki öğrenciler ise Erciyes Üniversitesine ait Demir Karamancı Bilim Sitesi, vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile Talas ilçesi ve şehir merkezinde ev kiralayarak barınmaktadırlar.


Yozgat'ta Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 760 kişilik erkek, 666 kişilik kız öğrenci yurdu mevcuttur. Nevşehir'de ise Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 180 kişilik erkek, 160 kişilik kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Yozgat ve Nevşehir illerindeki öğrenciler de Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtların dışında vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonları ile il merkezlerinde ev kiralayarak barınmaktadırlar. Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtları kaloriferli, banyolu olup, bu binalarda her türlü sosyal ihtiyaçları giderecek imkanlar bulunmaktadır. Kültürel, sportif çalışmaların yürütüldüğü salonlar, kantinler, dinlenme, ders çalışma ve okuma odaları mevcuttur. Vakıf ve özel öğrenci yurtları da öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek konumdadır.  Kayseri Erciyes Üniersitesi öğrencilerinin büyük bir kısmıda özel yurtlarda kalmaktadır. Kayseri Erciyes Üniversitesine yakın kız ve erkek öğrenci yurtlarına yurtlaburada.com sayfasından ulaşabilirsiniz.


Kütüphane 

Erciyes Üniversitesi'nin Merkez Kampüsü'nde 2001 yılı ortalarında tamamlanan Kadir Has Merkez Kütüphanesi 10 400 metrekare kapalı alana sahip. Yaklaşık 36 000 adet kitap, 54 000 adet ciltli ve ciltsiz dergiyi içinde barındıran kütüphane 2002 yılında 251 yabancı ve 125 Türkçe dergiye abone olmuştur. Erciyes Üniversitesi'nde Merkez Kütüphane'nin yanında Tıp Fakültesi kütüphanesinde 6000 adet, İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi'nde 36 000 adet, İktisadi ve İdari İlimler Kütüphanesi'nde 7000 adet civarında kitap bulunmaktadır. Bunların yanında bütün fakülte ve yüksekokulların da kendi kütüphaneleri bulunmaktadır. Kütüphane kolleksiyonundan akademik ve idari personele 5 kitap 1 ay, 3 dergi 1 hafta, öğrencilere ise 3 kitap 2 hafta süre ile ödünç verilmektedir. Kütüphane ayrıca diğer kütüphane kolleksiyonlarından isteilen kitaplar ve makalelerin fotokopileri temin edebilmektedir 


Teknoloji 

Fakülte ve yüksekokullarda öğrencilere 60'dan fazla laboratuar ile hizmet verilmektedir. Üniversitede kullanılan kişisel bilgisayar sayısı 2500'ü aşmıştır. Bu bilgisayarların büyük bir kısmı son teknolojinin ürünüdür. ÜHemen hemen her birimde bilgisayar derslikleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra; fizik, kimya, elektrik, elektronik, tıp, yabancı dil, makine, uçak motorları v.s. alanlarda ileri teknolojik düzeyde çok sayıda ihtisas laboratuarları da mevcuttur. Bütün öğretim üyelerinin odalarına ve öğrenci laboratuarlarına internet bağlantısı sağlanmıştır. Tıp Fakültesi bünyesinde ISDN üzerinden 4'lü görüşme olanağına sahip Telekonferans Sistemi bulunmaktadır.


Türkiye ve diğer ülkelerdeki üniversitelere bağlanarak, değişik çalışmalar, anında takip edilmektedir. 2001-2002 öğretim yılından itibaren tüm öğrencilere ömür boyu posta adresi (ÖPA) projesi kapsamında e-posta hizmeti ve Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBİSİS) projeleri başlatılmıştır. Her öğrenciye üniversite kaydını yaptırdığında, kendisine ait bir e-posta adresi verilir. Öğrenciler bu adresle "ömür boyu" üniversitesi ve "Erciyes Üniversiteli Öğrenciler" ile ilişkisini canlı tutabilecektir. Ayrıca, üniversitenin öğrencilerinin teorik bilgilerinin teknolojik uygulamalarını yerinde görmelerini sağlamak üzere, belli başlı sanayi kuruluşlarına teknik geziler düzenlenmektedir. 


Beslenme 

Erciyes Üniversitesi'nde öğrencilere Yozgat ve Nevşehir'de değişik işletmeler tarafından Kayseri'de ise merkez mutfakta, diyetisyenler tarafından; planlanarak hazırlanan öğle ve akşam yemeği verilmektedir. Kayseri, Yozgat ve Nevşehir'de öğrencilerin hijyenik şartlarda yemek yedikleri beş adet yemek salonu bulunmaktadır. Yemekler, evlerinden uzaktaki öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmesi amacıyla protein ve kalori değerlerine bakılarak hazırlanmaktadır. Öğrencilerden katılım payı olarak cüzi bir miktarda ücret alınarak en az üç çeşitten oluşan öğle yemeği ve en az dört çeşitten oluşan akşam yemeği verilmektedir. Yemek maliyetinin geri kalan kısmı Öğrenci Sosyal Hizmetler Bütçesinden karşılanmaktadır. Çıkan yemeklerin temizlik ve kalite yönünden denetlenmesi diyetisyenler ve diğer yetkililer tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin beslenme gereksinmelerine seçenek oluşturmak ve boş zamanlarda gidebilecekleri mekanlar yaratılmak amacıyla kampus ve kampus dışındaki fakülte ve yüksekokullarda kantin ve kafeteryalar hizmet vermektedir. 


Sağlık 

Fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrencilerin sağlık problemlerinde ilk başvuru yeri Mediko-Sosyal Merkezidir. Bu merkezde yeterli sayıda doktor, diş hekimi, psikolog ve hemşireden oluşan sağlık personeli görev yapmaktadır. Sağlık problemi için başvuruda bulanan öğrenciye ilk tıbbi müdahale bu ünitede yapılmakta, ilk muayeneden sonra gerekli görülmesi halinde hasta, ileri tetkik ve tedaviler için üniversitenin Gevher Nesibe Hastanesine sevk edilmektedir.


Öğrencilerin diş ile ilgili şikayetleri demediko-sosyal merkezine bağlı diş ünitesinde çözümlenmektedir. Bunun yanı sıra, öğrencilerin karşılaştıkları ruh sağlığı ile ilgili sorunlarını çözümleme, kendilerini tanıma ve geliştirme, çevre ile daha iyi iletişim kurabilme ve uyum sağlama konularında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ünitesi yardımcı olmaktadır. Öğrencilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için öğretim yılı başında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına başvurarak ailesinin Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur gibi sosyal güvenlik kurumlarıyla ilgisi olmadığını belgelemesi gerekmektedir. 25 yaşını aşan öğrenciler bu kapsam dışındadır. Öğrenciler üniversiteyle sözleşmesi bulunan eczanelerden ilaçlarını %10 katılım bedeli ödeyerek alabilmektedirler. 


Kampus Hayatı 

Kayseri'de merkez kampus alanı içerisinde İş Bankası ve Vakıfbank'ın birer şubesi vardır. Ayrıca Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve İş Bankası'nın bankamatik (ATM) cihazları öğrenci ve personelin hizmetindedir. Kayseri'de kampus alanı içerisinde posta, telefon, telgraf hizmetlerini veren bir PTT şubesi bulunmaktadır. Üniversitenin değişik yerlerinde bulunan telefon kabinlerinden öğrencilerin her zaman telefon görüşmesi yapma imkanları vardır.


Yozgat ve Nevşehir'de okul binalarında bulunan telefon kabinleri öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Üniversite öğrencilerinin günün her saatinde spor spor tesisleri bulunmaktadır. Kayseri'de kampus alanı içerisinde 2.500 seyirci kapasiteli Süleyman Demirel Spor Salonu uluslar arası standartlarda olup, basketbol, voleybol, bedminton, hentbol gibi sporların yapıldığı modern bir spor salonudur. 500 seyirci kapasiteli Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu ile Yozgat'ta 750 seyirci kapasiteli spor salonu bulunmaktadır. Yine Kayseri'de kampus içerisinde öğrencilerimizin yararlandığı 250 seyirci kapasiteli 80. Yıl Atatürk Kapalı Halı Sahası, ikisi uluslar arası standartlarda olmak üzere 4 adet açık tenis kortu, 4 adet açık basketbol sahası, 2 adet açık voleybol sahası, birisi Yozgat'ta olmak üzere 4 adet açık mini futbol sahası bulunmaktadır. 


Ulaşım 

Kayseri'de bulunan Erciyes Üniversitesi dünyada eşi benzeri olmayan Kapadokya'ya karayoluyla 1 saat uzaklıktadır. Karayoluyla Ankara'ya 4 saat, Adana ve Mersin'e 3.5 saat uzaklıkta olan Kayseri'ye İstanbul ve Ankara'dan gelmek isteyenler için günün her saati otobüsün bulunmakta ayrıca demiryolu ve havayoluyla da ulaşım imkanı sunulmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait, erkek ve kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, kampusa yürüyerek gelebilecekleri gibi belediye otobüslerinden de yararlanabilirler. Şehir merkezinde kalan öğrenciler ise her semtten otobüs ve minibüsle ulaşım imkanı mevcuttur.