Girişimcilere En Çok Engel Olan İnsan Tipi

Yurtlar Burada

05.08.2019

Girişimcilere En Çok Engel Olan İnsan Tipi

Girişimcilerin en büyük desteği tabi ki de etrafından almış olduğu destek ve pes etmemesidir. Pes etmeyen, sürekli sorgulayan hatalarını görüp düzeltebilen, eleştirilere dikkat eden girişimci başarılı olur. Girişimcilerin farkı etrafa daha farklı gözlerle bakıyor olması, düşünce tarzı ve yaklaşımının daha geniş olmasından dolayı girişimci çevreye farklı gözlerle bakmayı bilen bu yüzden de sürekli bir şeyler düşünen insanlardır. Bir de anti girişimci olan bir güruh vardır ki bunlar resmen kan emici gibi sizin bütün enerjinizi emerler ve yeni fikirlerin ortaya çıkmasında olumsuz rol oynarlar.


İnsanoğlu, doğası gereği yalnız kalma konusunda pek başarılı olamaz, çünkü bir şekilde arkadaş edinir ve boş zamanların çoğunu birlikte geçirdiğimiz birçok arkadaşımız olur. Bu arkadaşlarımız ise bizlerin başarı eşiğini belirler.


Uzmanlara göre en fazla zaman geçirdiğiniz 5 insan sizin arkadaşınız oluyormuş ve aslında bu insanların bizlerin hayatına da etkisi oldukça fazladır, işte bu yüzden dikkat etmekte ve tecrübelere kulak vermekte fayda var arkadaşlar.


Ne yazık ki, herkes iyi olmamızı sağlamıyor. Bazı insanlar bizi ve hayallerimizi takip etmekten alıkoyarlar ya da risk almamamızı söylerler ve biz de her zaman bunun olduğunun farkında değilizdir. Bu yüzden, kiminle zaman geçirdiğinizi bilinçli olarak seçmelisiniz.

Memnuniyetsizler


Bu insan türünün en iyi yaptığı şey sürekli olarak şikâyet etmeyi başarabiliyor olmalarıdır ve bu da olumsuzluğu kaçınılmaz hale getirir. En önemli diğer özellikleri de bu şikâyet ettikleri konuları ortadan kaldırmak adına bir hamleleri söz konusu dahi olamaz.


Unutmayın arkadaşlar, karamsarlık bulaşıcıdır ve bu düşünce türü sizi içine çekebilir, girişimciliğe veda edebilirsiniz.

 

Doğuştan hissedar!


Doğuştan hissedar olarak tabir edebileceğimiz bu insan türü su aygırlarının üzerlerinde yaşayan ve onları temizlerken beslenen tek hücreliler gibidir. Çünkü tüm düşünceleri birileri üzerinden bir şeyler edinebilecek olduklarına inanmaktır. Sürekli olarak bir şey üzerinde hak iddia edebilirler ve herkes onlara bir konuda mutlaka borçlanmıştır.


Sizi etki altına almalarına asla izin vermeyin ve bu ölümcül türden koşarak uzaklaşın. Çünkü size ve fikirlerinize engel olabilirler, odağınızı kaydırabilirler ve sizi başarıdan uzaklaştırabilirler.


Bu tür insanlardan her köşe başında rastlayabilirsiniz. Hiç memnun olmadıkları halde her seferinde rutinleri yerine getirebilirler fakat bir şekilde yine nefret etmeye devam edip yine aynı operasyon zincirine dâhil olmaktan vazgeçmezler.

 Bu yüzden tam zamanlı iş yaparken hayallerinizle daha uyumlu bir şeye doğru yürümeye başlamalısınız ve bunun için çaba sarf etmelisiniz.

 

Eğlence meraklısı

Günlerin sadece eğlenceli olan kısımlarını planlayan ve onların hayaliyle kendini motive eden kesime geldi sıra ki bu ekip sizi gerçekten yoldan çıkartabilir aman dikkat! Her eğlence saati sizi hayallerinizden biraz daha uzaklaştırabilir ki bu durumlar yorgunluklarla kıyaslandığında bir anda sizlerin sıkıntı yaşamasına sebep olabilir dikkat etmeniz konusunda sizi bir kez daha uyarıyoruz.

 


Aşağılayıcılar

Hayata şüphe ile yaklaşan insanlar çoğu zaman kendini düşünür. Bu da zaten onların sadece şüpheci değil, küstah olmasına da sebep olabiliyor. Bu yüzden sizleri rencide edebilecek kişilerden uzak durmanız en faydalısıdır. Yapacağınız bir küçük hata size tuhaf tepkilerin yolunu açabilir, gerilmenize sebep olabilir ve dolayısıyla düşüncelerinizin yerini başka şeylerin almasını tetikleyebilir.


Heveslerinizden ve inancınızdan sizleri uzak tutmaya sebep olacak her türlü insandan uzak durun arkadaşlar. Onların yerlerine cesaretinizi perçinleyecek, size yardımcı olmayı amaçlayacak doğru insanlarla olmayı tercih edin.

Yurt Önerileri