Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler için İpuçları

Yurtlar Burada

29.03.2019

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenler için İpuçları

Hemen hemen her öğrencinin ya da gencin en çok istediği şey arasında yurt dışında çalışabilmektir.  Hayal kurması bile birçok genci heyecanlandırır. Yurt dışında eğitim almak kadar çalışma imkânı bulmak da a eskisi kadar zor değil. Artık Birçok uluslararası şirket ve firma ülke dışında çalışan almaktadır. Uluslararası firmaların ülke dışından çalışan almaya başladığı bir zaman zarfındayız.  Öte yandan ülkemizde de faaliyet göstermekte olan birçok uluslararası şirketin varlığı da yine aynı şekilde bize yurt dışı kapılarını açabiliyor. Bazen iş olmasa bile  kısa dönemli staj imkanları ile bize farklı kapılar alçalabiliyorlar...


Yurt dışında çalışabilmenin en önemli kriteri yabancı dil seviyenizin profesyonel seviyede kullanabiliyor olmanız. Gideceğiniz veya çalıştığınız firmanın kullandığı dili çok iyi kullanıyor olmanız sizin için büyük bir avantaj teşkil edecektir. Gittiğiniz ülkeye çabuk adapte olmanız, iletişim kurmanız ve işiniz açısından başarı sağlayabilmeniz dil oldukça önemlidir.  


Yurt dışında çalışıp yeniden ülkesine dönenler içinde büyük katkılar sağlamaktadır. Bunlar ne diye soracak olursanız şöyle sıralayabiliriz:


-Evrensel yetenekler geliştirme (iletişim becerileri, global düşünme, yabancı dil vb.)

-Yeni iş fırsatları kariyer açısından hedeflerine ulaşma  (farklı alanlara yönelebilme)

-Çözüm üretebilme kolaylığı

-Yurt dışında çalışmak,  sizin global arenada geçerli olan iş bilgisi, beceri ve yeteneklere sahip olduğunuzu gösterdiği için bir çok firma sizinle çalışmak isteyecektir. Ayrıca yurt dışında kazanmış olduğunuz bilgi, yetenek ve yeni teknolojik bilgi ve becerileri ülkenize entegre edebilirsiniz. Buda sizin çalışmış olduğunuz sektörde liderlik yetisine ulaşmanızda yol açacaktır.


Yurt Dışında Çalışmak İçin Ne yapmalıyım?

Hangi ülkede çalışmak ve kendisiniz geliştirmek istiyorsanız o ülkelerin kariyer sitelerine bakabilirsiniz. Oralarda çeşitli firmaların ve kurumların iş ilanlarını göreceksiniz. Cv’nizi bu ilanlara göndererek iş başvurusu yapabilirsiniz.

Gitmek istediğiniz ülkeyi sadece iş olarak değil konaklama, barınma ve ekonomik şartlar olarak incelemeniz gerekir. Sizi zora sokacak durumlar yaşamak bilmediğiniz bir ülkede sıkıntı çekmek istemiyorsanız öncelikle bunları araştırıp daha sonra iş başvurularınızı yapmalısınız. Sadece çalışmak değil aynı zamanda eğitim almak için gidip orada hem çalışıp hem de eğitim alabilirsiniz.  Çeşitli lisans ve ve yüksek lisans programlarına başvurarak burs alabilir ya da hem çalışıp hem de eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Yurt dışına çalışmaya gitmeden önce bu konuda deneyimi olan gideceğiniz ülkede çalışan ya da çalışmış olan kişilerle irtibat kurarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Daha önce tecrübe eden kişilerle mutlaka görüşün, size ayna olacaklardır.

Yurt Önerileri