Öğrenci Yurtları Açılacak mı? Güncel Haber

Yurtlar Burada

28.09.2020

Öğrenci Yurtları Açılacak mı? Güncel Haber

Öğrenci yurtları açılacak mı ?


Normalde yapılan açıklamaya göre özel öğrenci yurtları Ekim ayı itibariyle , üniversitelerin açılmasıyla hizmetlerine başlayacaklar, ve yurtlar açık hale gelecekti.

Bu süreç zarfında normalleşme standartlarının uygulanması, insanların tatil yerleri ve sosyal alanlarda iç içe olması ile birlikte , bu görüntüler öğrenci yurtlarının açılacağı sinyalini vermişti. Fakat YÖK ( Yüksek Öğretim Kurumu) yaptığı açıklamalarda üniversitelerin açılıp açılamayacağını kendi senato kararları ile belirleyeceğini belirttikten kısa bir süre sonra , Bakanlık Üniversitelere ''Ekim Ayından Sonra Öğretim Dönemine Başlayacakmış Gibi Hazır Olun'' talimatı verdi.


Üniversite sınavı gerçekleştirildi, öğrencileri tercihlerini yaptı ve üniversite tercih sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler üniversitelerine kayıtlara başladı. Artık yurtlar açılacak mı sorusu netlik kazanmaya başlamış oldu. Üniversiteler kayıt alıp öğrenime başlayacaklarına göre öğrencilere barınma olanakları sunan öğrenci yurtları da açıklacaktı. Tüm yurtlar yurtların açılacağını ön görerek yeni dönem için tadilat ve temizlik işlemlerine başladılar. Bu arada özel üniversitelerde dahil olmak üzere ilk dönem eğitimleri uzaktan online yapacaklarını açıklamaya başladılar.


Önce devlet üniversiteleri eğitimlerini online yapacaklarını duyurdular, bu arada kayıtlarına devam eden özel üniversiteler , kayıt paraları aldıktan sonra kendilerininde online olarak eğitimlere devam edeceklerini duyurmaya başlayınca, üniversitelerin ve dolayısıyla öğrenci yurtlarının da ilk dönem açılamayacakları belli olmaya başladı.


İkinci dönem yurtlar açılacak mı ?

Tamamiyle YÖK ( Yüksek Öğretim Kurumu) açıklamalarına bağlı olarak ikinci bahar döneminde yurtların açılıp açılmayacağı belli olacak. Bu açıklama pandeminin yayılma hızına ve vaka sayılarına da bağlı olacaktır. Bazı ülkeler, mesela ABD ' de California eyaleti , dönem başında açıklama yaparak '' bu yıl öğretimler ve eğitimler online olacak, okullar açılmayacak'' şeklinde duyuru yaparak sene başından okulların ve yurtların açılacağı yada açılmayacağı tartışmasına son vermiş oldular.


Bu dönemde ''yurtlar açılacak mı?'' , ''yurtlar ne zaman açılacak?'', ''yurtlar bu dönem açılır mı?'' , ''yurtların açılacağı tarih'', ''yurtlar açık mı?'' sorularına çok şekilde muhattap olduk. Biz de Ankara bağlantılarımıza kadar iletişime geçerek, yurtların açılıp açılmayacağı konusunda tam net bir bilgiye ulaşamadık. Muhattap olduğumuz kişiler sorumluluk alarak ''yurtların açılacağı tarih'' ile ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındılar. Tam anlamıyla belirsizliklerin hakim olduğu bir süreç geçirdik.


Özellikle Anadolu'da Eskişehir gibi öğrenci ile özdeşleşmiş illerde, öğrencilerin ekonomiye ve orada öğrencilere hizmet veren esnafa katkısının büyük olduğunu da düşünürsek , üniversitelerin örgün eğitime başlaması yada yurtların açılması bir çok esnaf ve iş yerinin ciddi manada iş ve ciro yapması demektir.


Öğrenci yurtları açık mı? ve öğrenci yurtları ne zaman açılıyor? sorularına gelince :


Öğrenci yurtları açık mı?

EVET, Çoğu öğrenci yurdu açık. Fakat faaliyetlerine ara vermiş durumdalar.Zorunlu Staj ve yüksek lisans dersleri olan öğrenciler ve özellikle yabancı öğrenciler bu yurtlarda kalmaya devam ediyor. Gençlik Spor Bakanlığı yurtları düzenli olarak denetliyor , ve açık olan yurtları kapatmaları konusunda uyarıyorlar. Bazı özel izinler ile yada mevzuatta bulunan bazı maddelere göre açık kalan öğrenci yurtları öğrenci barındırmaya devam ediyor.


Öğrenci yurtları ne zaman açılıyor?

Öğrenci yurtlarının bahar döneminde ikinci yarı kayıtlarından sonra açılması ön görülüyor.


Öğrenci yurtlarının açılacağı tarih ve güncel duyurular için instagram sayfamızı takip edebilirsiniz:

instagram.com/yurtlarburada


https://www.yurtlarburada.com/sehirler


Yurt Önerileri