Öğrenci Yurdunda Kalmak için 10 Neden

Yurtlar Burada

20.03.2019

Öğrenci Yurdunda Kalmak için 10 Neden

1-Üniversiteyi kazandınız ve nerede kalacağınız ile ilgili kafanızda birçok soru oluşması çok doğal. Öncelikle Üniversitenizin kampüsüne yakın olan; ancak hiç tanımadığın biri veya birileriyle aynı odayı, banyoyu ve mutfağı paylaşmak ya da kampüsten biraz daha uzak bir yerde, öğrenci evinde yaşamak gibi seçeneklere sahipsiniz.


2-Ancak bizim önerimiz ilk yıl için özellikle kampüsün içinde ya da yakınlarında bulunan bir öğrenci yurdunda yaşamayı seçmeniz olacaktır.  Çünkü yurtta kalmak hiç çaba göstermeden yeni insanla tanışabileceğin, kampüse ve yeni hayatına daha kolay alışman için en ideal seçenek olacaktır. 


4-Ayrıca öğrenci yurdunda kalmak siz öğrencilerin hayatını oldukça kolaylaştırmaktadır.   Çünkü öğrenci Yurtları sahip oldukları imkânlarla evinizi aratmayacak birçok özelliğe sahipler. Özelikle kesintisiz İnternet bağlantısı, odanın her zaman sıcak olması, yemekhane ve kantinlerin bulunması, kütüphanenin ve çalışma odalarının var olması gibi pek çok özelliğe sahipler.


5-Yurtta kalmanın en büyük avantajlarından biri ders notlarına kolayca ulaşabilmeniz olacaktır. Çünkü Sizden bir üst sınıflardan gece ya da gündüz eğitim gören arkadaşlardan kısa sürede ders notları bulur ve yapılacak ödev varsa önceki yıllarda yapmış olanlardan rahatlıkla alabilirsin. . Ayrıca öğretmenlerin sınavlarda hangi soruları sorabileceği de araştırır ve bilgi sahibi olabilirsin.


6-Öğrenci evlerinin haline bazen tanık oluyoruz. Ancak yurtlarda temizlik yapıldığı için her zaman odan - banyolar ve tuvaletler temiz olduğundan daha sağlıklı bir ortamda yaşamış olacaksın.


7-Yurtlar genelde üniversitelere yakın oldukları için öğrenciler on dakika kala derse yetişebilirler. Yoğun trafik içinde cebelleşmeden kolayca kampüse ulaşabilirler. Ayrıca bazı yurtların ücretsiz servis hizmeti ile ulaşıma ekstra para ödemek zorunda kalmazlar. 


8-Desteğe ya da yardıma ihtiyacınız olduğunda size destek olacak ve yardım edecek pek çok insanın yakınlarında bulunması da yurtların avantajları arasında yer alıyor.


9-Yurt içinde birlikte yaşanılan insanlar arasında her kişilik farklıdır. Herkes farklı yörelerden gelmiştir. Bu nedenle yurtta kalanlar hem insan psikolojisini hem de farklı kültürlerden ve ülkelerden gelen öğrencilerle bir arada yaşamak zorunda olduğundan onları tanıma arkadaş olma ve kültürleri hakkında bilgi edinme şansına ulaştığı gibi insan psikolojisini anlama ve tanıma şansına daha kolay ulaşırlar.

 

10-Pek çok olumlu özelliğinin yanı sıra yurt hayatının da olumsuz özellikleri var. Odada olmadığın zamanlarda değerli eşyalarını kilitli bir dolapta tutman, pencereleri kapatman ve kapıyı kilitlemen gerekiyor. Ayrıca yurtta oda arkadaşınla ya da yurtla ilgili bir problem yaşadığında yurtların destek birimlerine başvurmak çözüm bulmak için en doğru seçenek olacaktır.

Yurt Önerileri