Yurt Dışında Eğitim Almak için 10 Neden

Yurtlar Burada

20.03.2019

Yurt Dışında Eğitim Almak için 10 Neden

1- Yurtdışında eğitim, yabancı dil öğrenmek için en iyi yollardan biridir. Yurt dışında hangi ülkeye giderseniz gidin günlük yaşantı içinde istediğiniz dili i konuşan birçok insan bulunur. Dolayısı ile sizde iletişime geçtiğiniz geçmek zorunda olduğunuz bu insanlarla bu dili kullanmak zorunda olduğunuz için dil öğreniminiz daha kolay ve hızlı olacaktır. Yurt dışı eğitimde özellikle İngiltere ve Malta dil okulları sundukları kaliteli dil eğitiminin yanı sıra sokakta ana dili İngilizce olan insanlarla pratik yapma imkânı sunmaktadırlar.


2- İngiltere'de dil okulu fiyatları sterlin kurunun değerinden dolayı bütçeleri zorlasa da sizlere hem kaliteli dil eğitimi hem hayat tecrübesi ve olarak çok katkıda bulunacaktır. Yurt dışına çıktığınızda edinmiş olduğunuz bilgiler size hem hayatınızda hem iş yaşantınızda çok katkıda bulunacak bir etkendir. Hem dil öğrenecek hem de edindiğiniz bilgiler çerçevesinde bilgi ve kültür deneyiminiz artacaktır.


3- Yurt dışı eğitimi alırken bulunduğunuz ülkeyi her anlamda tanıma ve gezme fırsatı bulacaksınız.  Boş kaldığınız hafta sonları veya ders olmadığı saatlerde turistik yerleri görme tanıma, ülkenin kültürü, müziği, sanatı ve sosyal hayatını tanıma yeni insanlarla tanışma fırsatı bulacaksınız. 


4- Ayrıca Yurt dışı eğitim sayesinde farklı ülkelerden gelen birçok kişi ile tanışma kültürel alış veriş yapma imkânı sağlar. Birçok ülkeden gelen öğrencilerle tanışma, kaynaşma ve aynı ortamda bulunma nedeniyle dünyanın her yerinden dost ve arkadaş bulmanıza imkân sağlar.


5- Yurt dışı eğitimi için farklı bir ülkeye gitmek hem kendinize duyduğunuz öz güveni arttırır hem de sizi olgunlaştırır. Gittiğiniz ülkede yaşayacağınız deneyimler ile becerilerinizi keşfetme ve kendi başınıza yetmeyi öğreneceksiniz. Gittiğiniz yer hem coğrafi olarak hem kültürel hem de dil olarak size tamamen yabancı olması ilk başlarda ürkütücü gelse de zamanla bunun ne kadar heyecan verici bir deneyim olduğunu keşfedeceksiniz. Zaman geçtikçe bu sorunlarını kendi kendinize çözmeyi öğrenip bütün sorunları aştığınızın farkına varacaksınız. Bu da kendi ülkenizde kolayca yaşayamayacağınız bir deneyimdir.


6- Yurtdışı eğitim,  yaşamınızda oluşan rutini bozmak için büyük bir fırsattır. Gelecek hayatınızla ilgili oluşan belirsizlik ve karamsarlığı atmanıza ve olumsuz tüm düşünceleri atmanızı sağlar. Çünkü yurt dışı eğitimi ile harika tecrübeler, bilgi ve beceriler kazanacak, dünya görüşünüz değişecek ve hedeflerinize ulaşmak daha kolay bir hale gelecektir.


7- Yurtdışında eğitim almak dünya görüşünüzü ve bakış açınızı geliştirir. Dünyanın farklı bir yerinden kendi ülkenize kendi kültürünüze ve yaşam tarzınıza uzaktan farklı bir bakışı açısıyla bakma fırsatı bulabilirsiniz. Gitmiş olduğun ülkedeki insanlardan kendi ülken ve kültürün hakkında ne düşündüklerini öğrenir onlara kendi kültürünü daha doğru aktarma fırsatı bulabilirsiniz.


8- Yurt Dışında eğitim aldıktan sonra beklide önyargı ile gitmiş olduğun ülkeler hakkında farklı düşünceleri kırarak ön yargılarınız yıkabilir. Bu ülkelerin size katmış olduğu bilgi, hayat görüşü ve tecrübeler ile kendi ülkene f katkı sağlayacak yeni deneyimler ile dönmeni sağlayacaktır. 


9- Yurt dışı Eğitim basamakları olarak Lisansı Türkiye’de, Yüksek Lisansı İngiltere’de, Doktorayı Amerika’da yapabilir, hem kişisel gelişiminize katkıda bulunabilir; hem de kariyerinizde büyük bir ilerleme sağlayabilirsiniz.


10- Yurtdışında kaliteli bir üniversiteden mezun olmanız gittiğiniz her ülkede size iş imkânı sunacaktır. Yurtdışında eğitimini tamamlamış kişilerin özel sektörde daha çok tercih edildiği gerçeği ile birçoğumuz karşılaşmıştır. Küreselleşmekte olan dünyamızda öğrencilerin yurtdışında eğitimini tamamlamış olması, istihdam olanaklarını da arttırmaktadır. Dünyanın çeşitli ülkelerinde şirketler uluslararası pazarlara yatırım yapmaya devam ederken, işverenlerin öncelikli tercihleri arasında yurtdışı deneyimi olan kişiler ön sırada yer alıyor.


Yurt Önerileri