KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatacak?

Yurtlar Burada

18.05.2020

KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatacak?

KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatacak?


 Haziran ayı KYK burs ve kredi ödemeleri yattı mı, hangi tarihte ödenecek?


Geçtiğimiz hafta başında Cumhurbaşkanı tarafınca yapılan açıklamada burs ve kredi ödemelerinin Ramazan bayramı öncesi burs ve kredi alan öğrencilerin hesabına yatacağını bildirilmişti.


Buna göre; açıklama sonrasında ve ramazan bayramının yaklaştığı bu günlerde burs ve kredi alan binlerce öğrenci "KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman yatacak?" sorusu internet aracılığı ile araştırılmaya başladı. 


 Peki, KYK burs ve kredileri ayın kaçında, ne zaman yatacak? İşte yapılan açıklama…


HAZİRAN AYI KYK KREDİ VE BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada; "Yükseköğrenim öğrencilerimizin 6 Haziran'daki Burs ve Kredi ödemelerini bayrama kadar ödeyeceğiz." İfadelerini kullanmıştı. 


Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrasında normalleşme takvimi yayınlanmış, bir çok konuda normalleşmeye nasıl dönüleceği ile ayaklı olarak bilgiler verilmişti. Üniversite öğrencilerin bir çoğunun kullandığı Burs ve kredi ödemelerinin yapılacağı ile ayaklı bir açıklama yapılmaması burs ve kredi alan öğrencilerde stres oluşturmuştu. Yapılan açıklama ile beraber yüreklere su serpilmiş oldu.


Bu yıl bir çok son sınıf öğrencisi mezun olacak ve iş hayatına atılacaklar. Covid-19 süreci ile piyasalarında sıkıntıya girmesi ile yeni mezun olacak öğrencilerin ortak kaygısı iş bulamamak ve mağdur olma korkusu oldu. Bu konu ile alakalı KYK Müdürlüğüne çok sayıda mesaj atılmaya başlayınca Kredili Yurtlar Kurumu Müdürlüğü yetkililerince aşağıdaki açıklama yapıldı ;


‘’ Sevgili öğrencimiz, burs/kredi ödemelerimiz ile ilgili bir değişiklik söz konusu olmayıp herhangi bir kesinti olmaksızın siz öğrencilerimize aynı şekilde ödenmeye devam edilecektir. Normal öğrenim süresi 2019-2020 öğretim döneminde dolacak öğrencilerimize Haziran 2020'ye (dâhil) kadar ödeme yapılacaktır. Bilginize sunar, sağlıklı günler dileriz. ‘’


Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı gibi , Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıklamalarıyla 06 Haziran 2020 tarihine kadar Haziran ayı da dahil olmak üzere burs ve kredi ödemeleri yapılacaktır.


Gelişmeleri ve diğer haberleri takip etmek için :

Instagram/yurtlarburada



Yurt Önerileri