KYK Burs ve Kredi Başvuruları için Gereken Şartlar Nelerdir?

Yurtlar Burada

20.03.2019

KYK Burs ve Kredi Başvuruları için Gereken Şartlar Nelerdir?

Üniversiteyi kazandınız kafanızda üniversitede okurken nasıl burs alabilirim gibi sorular var. Şimdi Üniversite Bursları ve Burs şartları ile ilgili size kısa kısa bilgiler vereceğiz.

Öncelikle KYK Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresiz yoksa öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. Veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmanız gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden bazı belgeler istenmektedir. Sizlerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Burslar ve krediler ayrı ayrı değil Burs ve kredi başvuralar internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden alınmaktadır. Aynı öğrenciye hem kredi hem de burs verilememektedir. Başvuranlarınızı ikisine de yapabilir ancak sadece birine hak kazanabilirsiniz. 

Yurt Önerileri