KYK Başvuru Sonuçlarını Nereden Öğrenebilirim?

Yurtlar Burada

20.03.2019

KYK Başvuru Sonuçlarını Nereden Öğrenebilirim?

KYK bursu ne kadar olacak 2022?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, yaptığı açıklamada Kredili Yurtlar Kurumu Bursu tutarının 1250 TL olarak açıkladı. Böylelikle 750 TL olan KYK BURSU yeni zamnlı ücret ile 1250 TL olmuş oldu.



Üniversitede eğitim gören maddi imkanları kısıtlı ve öğrenim hayatında zorluklar yaşayan üniversite öğrencilerine verilen KYK burs ve öğrenim kredisi zamlandı.


Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK bursunun zamlanarak aylık 750 liradan bin 250 liraya çıkarıldığını duyurdu.


2021-2022 öğrenim yılı burs ve kredi miktarına ne kadar zam yapıldı?


Kredili Yurtlar Kurumu Bursu 750 TL olan KYK BURSU yeni zamnlı ücret ile 1250 TL olmuş oldu.

Böylelikle 2021-2022 öğrenim yılı bursuna yapılan zam miktarı 500 TL oldu.





Lisans öğrencilerine verilen KYK bursu miktarı ne kadar ?

– “Lisans öğrencilerine verilen aylık 750 liralık burs, 2022 öğrenim yılında yüzde 67'lik artışla bin 250 liraya olarak belirlendi.”



TÜBİTAK yüksek lisans bursu ne kadar ?


– “Başarı performanslarına göre bundan böyle TÜBİTAK’tan yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4,250 lira arasında tubitak bursu alacaklar.



Doktora öğrencileri KYK bursu ne kadar oldu?


Doktora öğrencileri için kyk bursu miktarı 5 bin 500 ile 7 bin 500 arası, doktora sonrası araştırmacılar ise 7 bin 500 ile 10 bin arasına kadar aylık burs alabileceklerdir.




Kredili Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvurularını tamamlayan öğrenciler sonuçların açıklanacağı zaman diliminde aşağıdaki internet sitesi üzerinden sonuçlara ulaşabilirler.


Başvuru sonrasında burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencileri yapacağı işlemler Sonuç açıklama yurtkur.gsb.gov.tr sayfasında detaylı bir şekilde anlatılmaktadır..


Burs veya kredi almaya hak kazandıysanız size belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayını mutlaka yapmanız gerekmektedir. Onay yapılmadığı takdirde kredi ve burs başvurunuz geçersiz olmaktadır. www.turkiye.gov.tr  giriş yaparak adresinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 



Yurt Önerileri