İstanbul 2020 Öğrenim Yılı Yurt Fiyatları

Yurtlar Burada

28.01.2020

İstanbul 2020 Öğrenim Yılı Yurt Fiyatları

İstanbul şehrinde öğrenci yurdu fiyatları değişkenlik göstermektedir. Nedir bu yurt fiyatlarını değiştiren etmenler gelin birlikte inceleyelim.


Lokasyon

Üniversite okuyacağınız bölgenin lokasyonu öğrenci yurdu fiyatlarına direk etki etmektedir. Mesela Bahçeşehir Üniversitesinde öğrenciyseniz ve Beşiktaş - Ortaköy Bölgesinde öğrenci yurdu fiyatları öğrenmek istiyorsanız karşınıza standartların biraz üzerinde fiyatlar çıkacaktır. Bu bölgede normal daire kiraları , kalacağınız yurdunda emsal kira değerini yükselttiği için , bu bölgede yurt fiyatları 1200 TL - 3500 TL fiyat bandında karşınıza çıkacaktır.


Bina Yapısı

Kalacağınız öğrenci yurdunun yapısı yurt fiyatlarına etki etmektedir. Genellikle eski tip olarak adlandırılan, daha önceki yıllarda normal 3 oda 1 salon daire iken , yakınlarına üniversite yada fakülte açılmış, öğrencilerden gelen yoğun talepler sonrasında öğrenci yurduna cevrilmiş 3-5 katlı aile tipi binalardan oluşan yurtların fiyatları , yeni yapılmış, hatta otel projesi olarak çizilmiş ama öğrenciye hizmet veren yurt binalarına göre daha ekonomiktir. Genelde yeni yapılan öğrenci yurtları, ileriki yıllarda baz alınarak otel konseptine hızlı geçiş yapılabilinecek tarzda ve mimaride inşaa edilmektedir.


Nedir bu farklar pekiyi ? Yeni tip öğrenci yurtlarında, üniversite öğrencisinin kullanımına sunulan odalarda banyo ve tuvaletler oda içerisinde kişiye özel bulunmaktadır. Eski tip binalarda banyo ve wc kullanımı ortak kullanım olarak hizmet vermektedir. Eski tip öğrenci yurtlarında 2 kişilik oda fiyatları 1500 TL -2200 TL civarında fiyatlandırılırken , yeni tip banyo ve wc odada bulunan öğrenci yurtlarında fiyatlar 1800 TL - 2900 TL Arasında değişmektedir.


Yemek Dahil Öğrenci Yurtları

İstanbulda öğrenci yurdu fiyatlarını belirleyen bir kriterde , kız yada erkek öğrenci yurdunun yemek hizmetine sahip olup olmadığıdır. Eğer sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olan bir öğrenci yurdunda kalmak istiyorsanız , İstanbul yemekli öğrenci yurdu fiyatı için 450 TL - 700 TL arasıdna değişen fiyat farkı ödemeniz gerekecektir. Bu fiyatlar İstanbulda hizmet veren öğrenci yurdunun kullandığı yemek öğünleri için malzemeye göre değişiklik gösterir. Kahvaltı yada akşam yemeğinde verilecek yemek öğün sayısı İstanbulda yurt fiyatlarını etkileyen faktörlerdendir.



Yurt Hizmet Türü

İstanbulda kalacağınız öğrenci yurdu ''Özel Teşebbüs'' mü yoksa ''Vakıf Yurdu'' mu olduğuna göre fiyatlar değişkenlik gösterir. Vakıf yurtları genellikle bir derneğe, bir oluşuma bağlı olduğu için, bu tür yurtlarda konaklayan öğrencilerin masrafları bağlı bulundukları vakıf yada kurum tarafından karşılandığı için , yurt fiyatları daha uygun olacaktır. Mesela günde 2 öğün yemek , konaklama dahil bu tür yerlerde 500 TL civarında bir ücrete dahil kalabilirsiniz. Örnek verecek olursak , İstanbul Üniversitesine yakın bulunan bir öğrenci yurdu binası özel teşebbüs hizmet vermekteyken, kiraladıkları yurt binası Kütahyalılar Vakfına ait olduğu için , Bu vakıfın yönlendirdiği 50 civarında öğrenci binayı kiralama şartnamesine göre bu yurtta ücretsiz kalmaktadır. Bu yüzden ekonomik kısıtlamanız varsa şayet, doğum yeriniz olan illerin dernek ve vakıfları ile iletişime geçebilirsiniz.


Doluluk Oranı

İstanbulda öğrenci yurdu fiyatları doluluk oranına göre de değişiklik göstermektedir. Yurt kapasitesi yeterli seviyeye gelmemiş ise , 2000 TL lik öğrenci yurdu odasına aylık 1600 TL karşılığında hizmet alabilirsiniz.



Yurt Önerileri