Yurtlarda Covid-19 Tedbirleri

Yurtlar Burada

04.10.2021

Yurtlarda Covid-19 Tedbirleri

YENİ NORMALDE ÖĞRENCİ YURTLARI

 

2020 Mart ayından itibaren hayatımıza giren koronavirüs salgını ile hayatlarımız tümden değişti. Pandemi ile değişen hayat koşullarımızı ve etkisini günümüzde hala görmekteyiz. Dünyada etkisini gösteren bu salgın ile hayatımıza alışık olmadığımız terimler girdi. Bunlardan birisi ise ‘yeni normal’. Haziran ayından itibaren normalleşme süreci başladı.

Normalleşme süreci içerisinde okulların, üniversitelerin de açılması ve yüz yüze eğitime geçmeleri de akıllarda soru işareti yaratan bir konu oldu. Öğrenciler “peki biz bu normalleşme sürecinden nasıl etkileneceğiz?” sorusuna cevap arıyorlar.

Bir seneyi aşkın süredir pandemi dönemini evlerinde geçiren, derslerini evlerinde uzaktan eğitim ile gören öğrenciler adaptasyon sürecinde bir takım zorluk yaşayacaklardır elbette ki. Okul ortamında, özellikle yurt gibi kalabalık ortamlarda kalan öğrencilerde tedirginlik ve kaygı hali gözlemlenecektir. Ancak bunun bir süreç olduğunu ve zamanla alışmamız gerektiğini bilmeli ve aldığımız önlemler ile sürece ayak uydurmalıyız. Kontrollü bir şekilde sosyal yaşantımıza geri dönmeli ve hayatın akışına karışmalıyız.

Normalleşme süreci ve üniversitelerin açılma kararı ile birlikte devlet yurtları (KYK) ve özel yurtlar da kapılarını öğrencilerine hizmet verebilmek adına açtılar. Yeni dönemde alınması gereken önlemler belirlendi ve yeni normalleşme sürecinden yurtlar da nasibini aldı. Bu belirlenen önlemler doğrultusunda yurtlar öğrenci kabulüne başlayacak ve hizmetlerini sürdürecekler.

 

Peki Yurtlar Ne Gibi Önlemler Almalı?

·     Yurtta kalan öğrencilerin ve personelin yurda giriş-çıkış gün ve saatleri kaydedilmeli.

·     Yurtta kalacak kişi sayısı her 6 metrekareye 1 kişi olacak bir şekilde sınırlandırılmalı.

·     Yurt girişlerine ve katlara dezenfektan veya kolonya konulmalı.

·     Ateş ölçer ile, öğrenciler ve personeller yurtlara girişlerde kontrol edilmeli.

·     Yurtlara girişlerde parmak okuma sistemi gibi temaslı uygulamalar var ise ya kullanılmamalı. Kullanılacaksa ise kullanım öncesi alkol bazlı antiseptik ile eller iyice dezenfekte edilmeli ya da her kullanım sonrası cihaz ve eller dezenfekte edilmeli.

·     Öğrenci odasına gidene kadar maskesini yüzünde muhafaza etmelidir. Bu şekilde ağızdan ve burundan gelebilecek tehditlere karşı koruma sağlayacaktır.

·     Öğrenciler dışarıda giydikleri kıyafetleri ile yurt içinde dolaşmamalıdır.

·     Dokunulan asansör, kapı kolu, aydınlatma tuşları vb. Sık temas edilen yüzeyler belli süre ile çamaşır suyu veya antiseptik bir temizleyici ile temizlenmelidir.

·     Odalar her saat başı havalandırılmalıdır.

·     Sosyal ve ortak alanlarda öğrenciler, birbirleri ve personel ile bir metre kuralına uymalıdır.

·     Ayrı katta ve hatta ayrı odalarda bulunan öğrencilerin ortak alanlarda birlikte olmaları önlenmeli.

·     Çalışma odaları ve okuma odalarında öğrencilerin su harici yiyecek ve içecek bulundurmasına izin verilmemeli. Kitap, kaynak ve not alışverişi gibi durumlarda hijyene ve mesafeye dikkat edilmelidir.

 

Dünyaca zor bir dönemden geçiyoruz ve artık yeni normale geçip hayatımıza devam etmeliyiz. Bu süreci en az hasarla ve sağlıkla atlatabilmek için hem öğrencilere hem de yurtlara iş düşüyor. Öncelikle maske, mesafe, temizlik kuralını unutmamalı ve üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz.

 

“Peki bu süreçte güvenilir yurt nasıl bulacağız?” diyorsanız eğer tam da doğru noktadasınız. Koronavirüs döneminde birçok yurt yeterli maddi desteği görememesi sebebiyle kepenkleri indirmek mecburiyetinde kaldı. Yurtların sayısının azalması nedeniyle yurt bulmak bile zaten çok zorken bir de güvenilir, temiz ve bu kurallara riayet gösterecek yurt bulmak çok daha zor olacaktır. Yurtlarburada.com ile bu düşüncenizi bir kenara bırakın ve kolay yurt bulmanın keyfini çıkarın. Yurtlarburada.com yıllardır öğrenciler için hizmet veren ve sektöründe bir numara olan ödüllü bir yurt bulma portalıdır. Yurtlarburada.com web sitesini ziyaret ederek belirlediğiniz kriterlere uygun özel yurtları bulabilir, ‘incele’ kısmına tıklayarak yurtların fotoğraf ve videolarına ulaşabilir, detaylı bilgilerini görebilirsiniz. Yurtların telefon numaralarını kullanarak iletişim kurabilir veya yurtlarburada.com üzerinden müşteri temsilcileri ile bağlantıya geçebilirsiniz.

 

İstanbul Kız Yurtları

 

Yurt Önerileri