Yurtta Kalacaklar İçin İhtiyaç Listesi

Yurtlar Burada

02.10.2021

Yurtta Kalacaklar İçin İhtiyaç Listesi

İLK DEFA YURTTA KALACAKLARA İHTİYAÇ LİSTESİ TAVSİYELERİ


Koronavirüs salgını nedeni ile eğitim-öğretim hayatına verilen ara yeni dönem itibariyle sona erdi. Üniversite tercihlerinin açıklanması ile birlikte öğrencileri nerede kalacağım telaşı sardı ve farklı şehirlerde okuyacak öğrenciler araştırmalar sonucu barınma konusunda tercihlerini yaptı. Öğrencilerin bir kısmı ev, bir kısmı apart, büyük bir çoğunluğu ise özel yurtları tercih etti.

İlk yıl barınma konusunda en mantıklı gözüken ve tercih edilen seçenek yurtlar olunca öğrencilerin yeni bir telaşı başladı. “Valizimde neler olmalı? Temel İhtiyaçlarım neler olacak?”

Üniversite ve yurt hayatını henüz deneyimlememiş yeni öğrencilerin bu konuda kafa karışıklığı ve sorular içerisinde olması pek tabii doğal. Bu noktada size rehberlik edecek önerilerimizi paylaşalım.

Öncelikle verilen önerilerin KYK ve özel yurtlar arasında ve hatta özel yurtların kendi arasında dahi değişkenlik gösterebileceğini göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu sebeple kalacağınız yurdu arayarak detaylı bilgi almanız çok daha sağlıklı olacaktır.


KIYAFET

Valizinizi hazırlarken ilk akla gelen eşyalardan birisi kıyafetler olacaktır. Kıyafetlerinizi seçerken günlük hayatta çoğunlukla kullandığınız parçaları tercih etmelisiniz. Belki giyerim diyerek gereksiz eşyalar ile valizinizi doldurmanız mantıksız olacaktır.


Artık farklı bir şehirdesiniz. Gitmeden önce araştırmalarınızı yapmanızı öneririz. Yaşayacağınız şehrin iklim özelliklerini göz önünde bulundurarak kıyafet tercihi yapmak akıllıca olacaktır. Soğuk iklime sahip bir şehirde kalın kıyafetler, montlara ihtiyacınız olurken ılıman iklime sahip bir şehirde ceket yeterli olacaktır.


Bazı yurtların çamaşır yıkama hizmeti olacaktır ama bazılarında bu hizmet bulunmuyor. Eğer bu hizmetin bulunmadığı bir yurtta kalıyorsanız yurda alışma sürecinde kıyafet yıkama konusu sizi zorlayabilir. Bu sebeple tişört, iç çamaşırları, çorap gibi eşyalardan bol bol yanınıza almanız gerekir. Yurtta rahat gezebilmek için eşofman ve gece için pijama takımı almayı unutmamalısınız.

Artık üniversitedesiniz ve her an bir organizasyona katılmanız gerekebilir. Makul ölçüde yanınızda resmi kıyafetler bulundurmanız kurtarıcı olacaktır.


AYAKKABI

Günlük hayatta kullandığınız spor ayakkabı ve iklime göre bot, çizme gibi seçenekler bulunmalı valizinizde.


TERLİK

Birini yurt odasında diğerini ise banyoda kullanmanız için yanınızda iki adet terlik bulundurmalısınız. Hijyeniniz açısından odada ve banyoda kullandığınız terlikler kesinlikle ayrı olmalı.


KİŞİSEL BAKIM ÜRÜNLERİ

Kişisel bakım ürünleri en detaylı düşünmeniz gereken ve kolaylıkla gözden kaçabilen ihtiyaçlardandır. Yakın bir alışveriş merkezinden temin edebileceğiniz şampuan, duş jeli, diş macunu gibi ürünleri valizinize koymak yerine gittiğiniz yerden almanız valizinizde size alan yaratacaktır. Bunun dışında tırnak makası, saç kurutma makinası, saç şekillendirme aletleri, erkekler tıraş makineleri kızlar ise epilasyon aletleri gibi ihtiyaçlarını valize koyabilir.

Bornoz veya duş havlusu, saç havlusu, el ve yüz havlusu unutmamanız gereken ihtiyaçlarınızdan olacaktır. Mümkünse el ve yüz havlusundan iki tane almanızı öneririz.

Kirli sepeti ve çamaşır yıkama filesi eşyalarınızın karışmaması ve daha kolay yıkanabilmesine imkan sağlayacaktır.


NEVRESİM TAKIMI

KYK yurtlarında dışarıdan nevresim takımı getirmeye ihtiyaç duymayacaksınız çünkü yurtlar her hafta kendi nevresim takımlarını temiz bir şekilde sizlerin kullanımına sunuyorlar. Bazı özel yurtlarda da bu hizmet bulunuyor. Yurda gitmeden önce yurt yetkililerinden böyle bir hizmetleri olup olmadığını öğrenmeli ve buna göre ihtiyaç halinde yanınızda nevresim takımı götürmelisiniz.


ÜTÜ

Kıyafetlerinizi kırışık ve özensiz giymek istemiyorsanız ütüye ihtiyaç duyacaksınızdır. Yurdunuzun kullanmanız için sunduğu ütü yoksa veya ortak kullanmak istemezseniz ütünüzü yanınızda götürmeniz gerekir.


ASKI

Kıyafetlerinizin özenli ve düzgün kalabilmesi için askılık işinizi görecektir. Evden götürebileceğiniz gibi yaşayacağınız şehirden de temin edebilirsiniz.


DİKİŞ MALZEMELERİ

Kopan düğmelerinizi veya sökülen kıyafetlerinizi onarma işi artık sizde. İğne iplik içeren bir dikiş seti işinizi görecektir.


ASMA KİLİT

Yurt hayatına alışana kadar ve çevrenizi tanıyana kadar ihtiyaç duyacağınız bir eşya olacaktır asma kilit. Bu sayede değerli eşyalarınızı dolabınıza koyup kilitleyebilirsiniz.


TEKNOLOJİK ÜRÜNLER

Hem ders çalışmanıza hem de keyifli zaman geçirmenizde yardımcı olacak laptop, tablet gibi ürünleri yanınızda götürebilirsiniz. Usb, kulaklık, şarj aleti unutmamanız gereken aletlerden.

Eğer gece kitap okuyacak veya ders çalışacaksanız masa lambası edinmeniz gerekebilir.

Odanızın istediğiniz bölgesinde priz olmama ihtimaline karşı üçlü priz alırsanız size kolaylık sağlayacaktır.


SU ISITICISI

Yurtların en çok aranan ama birçoğunda yasaklı olan eşyası: Su ısıtıcısı. Eğer KYK yurdunda kalıyorsanız yasak olduğunu ve yakalandığınız takdirde elinizden alınacağını belirtmeliyiz. Bazı özel yurtlarda da yangın çıkarma tehlikesine karşı bu yasak geçerli olabiliyor. Eğer kaldığınız yurtta yasak değilse büyük şans. İstediğiniz saatte kahve ve çay keyfi yapabilir, hızlı çorba gibi atıştırmalıklar yapabilirsiniz. Tabii prizde bırakmamak ve dikkatli kullanmak şartı ile.


BARDAK, TABAK, ÇATAL, KAŞIK

Yurtlarda belirli saatlerde verilen yemek dışında atıştırmalıklar yapabilmeniz için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz gıdaları bulundurmanız güzel olacaktır. Tabak, çatal, kaşık, küçük bir bıçak bu atıştırmalıkları yaparken ve yerken işinizi kolaylaştıracaktır. Çay veya kahve gibi içecekleri tüketebilmek için ise bardak ya da kupanız olması gerekir.


HURÇ, ORGANİZER KUTULAR

Gün içerisinde devamlı kullanmadığınız ürünleri yatak bazasının altında muhafaza edebilmeniz için hurç bir numaralı tercihiniz olacaktır, bu sayede alandan kazanmış olursunuz. Eşyalarınızın ortalıkta kaybolmaması ve dağınık durmaması için organizer kutuları da iş görecektir.


KIRTASİYE MALZEMELERİ

Okulda not alırken veya yurtta ders çalışırken kullanacağınız defter, kalem, silgi, kalemlik gibi temel malzemeleri almanız yeterli olacaktır. Bu malzemeleri yanınızda götürebileceğiniz gibi gittiğiniz yerde alışveriş yaparak da temin edebilirsiniz.


“Valizim ve her şeyim tamam ama kalacak yerim yok, bulamadım.” diyorsanız eğer doğru adrestesiniz. Eğer barınma ihtiyacınızda tercihinizi yurtlardan yana kullanacaksanız her türlü bütçeye ve kriterlere uygun yurt bulabileceğiniz yurtlarburada.com web sitesini ziyaret etmenizi öneririz. Birbirinden konforlu ve güvenli, ev sıcaklığını yaşatabilecek yüzlerce yurt, yurtlarburada.com web sitesinde mevcut. Yapmanız gereken tek şey yurtlarburada.com web sitesine girip Şehirler veya Üniversiteler kısmından filtreleme yaparak yurtlarla iletişime geçmek. ‘Yurtları incele’ kısmından dikkatinizi çeken özel yurtların fotoğraf ve videolarını inceleyebilir, detaylı bilgilerini görebilirsiniz. “yurtlarburada.com bana rehberlik etsin.” diyorsanız ise müşteri temsilcileri ile iletişime geçip gerekli hizmetlerden yararlanabilirsiniz.


İstanbul Yurt Fiyatları İstanbul kız öğrenci yurtları ve fiyatları , İstanbul öğrenci yurtları


Yurt Önerileri