Yeni Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği-2020

Yurtlar Burada

26.06.2020

Yeni Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği-2020

Özel yurtlar Gençlik Spor Bakanlığına Bağlanıyor

05 Temmuz 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı açıklayacağı yeni özel öğrenci yurtları yönetmeliği ile özel kız ve erkek öğrenci yurtlarını Kredili Yurtlar Kurumu bünyesine alarak Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlıyor.


Öğrenci yurtları artık resmi yazışmalarını ve istek önerilerini Gençlik Spor Bakanlığında oluşturulan yeni birim üzerinden yapacaklar. Covid-19 sürecinde özel yurtlarda alınacak tedbirlerinde açıklanması beklenen 05 Temmuz 2020 günü en çok merak edilen konu ''Eylül ayında özel öğrenci yurtları açılacak mı?'' sorusu.


Üniversitede görevli öğretim görevlileri ve bölüm başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerde genel kanı eylül-ekim ayında normal üniversite eğitiminin başlayacağı yönünde. Yapılan yorumlarda , sınıf kapasitelerinin bölüneceği, yada nöbet sistemine göre öğrencilerin ders programının belirleneceği konuşuluyor. Ama çok anormal bir durum olmadığı sürece Mart ayında alınan tedbirler gibi sıkı tedbirlerin alınması beklenmiyor.


Yurtlarda barınan öğrencilerin kaldığı odalarda kişi başı 6 metreküp alan olacak şekilde odalarda kalacak kişi sayısının düzenlemesi beklenirken , öğrenci yurtlarının buna göre oda sayılarını ayarlamaları ve yurt kapasitelerini oluşturmaları gerekecek. Yurtlar öğretim döneminde yurt içerisinde görülecek herhangi bir vaka durumunda , öğrenci yurdunda nasıl bir tedbir alınacak , karantina olacak mı? karantina şartları nasıl olacak ? gibi sorulara yanıt bulmaya çalışıyor. Bu soruların cevapları 05 Temmuz günü açıklanacak ''özel öğrenci yurtları yönetmeliği'' sonrası bakanlık birimlerinde oluşturulacak komisyon görevlileri tarafından belirlenmesi ve bu şekilde açıklanması bekleniyor.


05 Temmuz günü açıklanacak özel öğrenci barınma yönetmeliği-2020 maddelerini burada açıklayacağız.



Bu sayfalarıda inceleyebilirsiniz :

https://www.yurtlarburada.com/blog/ogrenci-yurtlari-ne-zaman-acilacak--25

https://www.yurtlarburada.com/istanbul-ozel-ogrenci-yurtlari/

https://www.yurtlarburada.com/ankara-ozel-ogrenci-yurtlari

https://www.yurtlarburada.com/izmir-ozel-ogrenci-yurtlari


Yurt Önerileri