İŞKUR’un Üniversite Öğrencilerine Yönelik Programları

Yurtlar Burada

26.03.2019

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), gelecek yazdan itibaren üniversite öğrencilerine yönelik yeni bir aktif işgücü programı uygulamaya başlayacak. Üniversite öğrencileri toplum yararına program (TYP) çerçevesinde yaz tatilinde 3 ay boyunca iş deneyimi elde edecek ve aktif çalışma hayatı ile tanışmış olacak.


İŞKUR, aktif işgücü programları kapsamında işsizlere yönelik gerçekleştirdiği toplum yararına program uygulamasını üniversite öğrencilerine de yaygınlaştırıyor. İŞKUR’un yeni programı, öğrencilerin çalışma hayatıyla tanışmalarını ve çalışma disiplini kazanmalarını amaçlıyor. Buna göre, üniversite öğrencileri haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında kamu kurum veya kuruluşlarında üç ay süreyle çalışabilecekler.


Üniversite öğrencilerine yönelik toplum yararına programlara lisans ve ön lisans öğrencileri katılabilecek. Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri programlara katılamayacak. Toplum yararına programların uygulama süresi içerisinde dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler, programlardan yararlanamayacak. Açık öğretim öğrencileri, üniversitelilere yönelik olanlar dışındaki toplum yararına programlarda eskiden olduğu gibi çalışabilecekler.

Yurt Önerileri