Üniversiteye Online (e-kayıt) Nereden Nasıl Yapılır ve Evraklar Nelerdir ?

Yurtlar Burada

16.08.2019

Üniversiteye Online (e-kayıt) Nereden Nasıl Yapılır ve Evraklar Nelerdir ?

Üniversiteye Adım Adım Online Elektronik Kayıt Yapmak için aşağıdaki yönergeleri takip edebilirsiniz.


1-http://www.turkiye.gov.tr adresinden “Sisteme Giriş” bağlantısına tıklanarak uygun giriş yöntemi ile (e-devlet şifresi, elektronik imza, mobil imza) sisteme giriş yapılır.


2-“e-Hizmetler” bağlantısına tıkladıktan sonra gelen listede ‘Eğitim’ başlığı ve daha sonra “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” altında bulunan “Üniversite e-Kayıt” bağlantısına tıklanır.Tarayıcınızın adres satırına https://turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit yazarak da ulaşabilirsiniz.


3-Eğer daha önce bilgilerinizi doğrulamadı iseniz, çıkan ekrandan “Bilgilerimi Şimdi Güncelle” düğmesine basarak e-posta ve cep telefonu bilgilerinizi sisteme giriniz.Ekrandaki yönergeleri takip ederek her ikisini de doğrulanmış hale getiriniz.


4-Bu aşamada üniversite isimlerinin yer aldığı bir listeyle karşılaşacaksınız.Bu liste açıldığında ‘Devam Et’ butonuna tıklanır ve sonraki aşamaya geçilir.Eğer tüm bilgiler eksiksiz ve doğru ise, sayfadaki tüm uyarı ve duyuruları okuyup anladıysanız, aşağıda bulunan alanlara “EVET” yazdıktan sonra “Başvur” düğmesine basarak işleminizi tamamlayınız.


5-Başvurunuzu tamamladığınızda gelen ‘Kayıt Belgesi’ ekranında barkodlu elektronik kayıt belgenizi görüntüleyeceksiniz.Burada “Dosyayı İndir” bağlantısını kullanarak dosyayı bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.Çıktı almak için önce belgeyi bilgisayarınıza indiriniz, ardından inen dosyayı açarak yazdırınız.


6-Kayıt işleminizi başarıyla tamamladıktan sonra hizmete tekrar giriş yaparak kaydınızı kontrol edebilirsiniz.Burada yaptığınız kayıt işlemine ait bilgileri görebilir ve daha önce oluşturduğunuz kayıt belgesini bilgisayarınıza indirebilirsiniz.


* E-Kayıt ile ilgili ayrıntılı bilgiye Üniversitelerin e-Kayıt Kullanım Kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

* E-Devletten kayıt olan öğrenciler e-Devlet üzerinden öğrenci belgesi alabilir.

* E-Devlet üzerinden kaydını yaptıran öğrencilerin üniversiteye gelerek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.


Yurt Önerileri